sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Key lime pie

Pohja:
200 g     digestive keksejä
75g        voita

Uunissa 175 astetta 8 min.

Täyte:
4             keltuaista
1 prk       kondensoitua maitoa (397 g)
1 1/4 dl   limen mehua
2 tl          limen raastettua kuorta

Uunissa 175 astetta 15 min.

Lime-koristeet:
1             lime
1 1/4 dl   vettä
2 dl         sokeria
2 rkl        erikoishienoa sokeria
               jääpaloja

Pese lime huolellisesti. Leikkaa lime neljään osaan. Poista sisus ja valkoinen osa kuoresta (fileerausveitsi). Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Keitä 1 min. ja laita jääveteen, vaihda vesi ja keitä uudelleen 1 min. ja laita jääveteen. 
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää limet. Keitä 5 min. ja nosta leivinpaperille. Pyöritä hienossa sokerissa.

Koristelu:
2 dl        kermavaahtoa
              limesuikaleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti